Kahve Çeşitleri ve Yapılışları
Melitta® tam otomatik kahve makineleri, 18 farklı kahve spesiyalitesine kadar değişik kahve tarifi hazırlayarak size geniş bir içecek çeşidi sunar. Espresso, Cappuccino, Café Crème ve Latte Macchiato gibi birçok popüler kahve klasiklerini hazırlamak artık çok kolay!
Harika bir kahve deneyimi için tüm bu kahve spesiyalitelerinin malzemelerinden sıralamalarına kadar tüm özelliklerini keşfedin. *18 kahve spesiyalitesinin tamamı Barista Smart modelinde yapılabilir.
Espresso ve çeşitleri |
||||||
Espresso "Küçük siyah kahve" Sıcak su, öğütülmüş ve koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerinin üzerinden yüksek basınçla geçer. Sonuç, koyu köpüklü yoğun kahve. |
Espresso Doppio "Büyük siyah kahve" Espresso doppio, birbiri ardına hazırlanan iki espressodan oluşur. Tek espressoya göre iki kat kafein içerir. |
Ristretto "Son derece yoğun kahve" Espresso kahvesinin bir çeşidi olarak aynı miktarda kahve ile ancak daha az suyla hazırlanır. Sonuç, sert ve yoğun bir espressodur. |
Ristretto Doppio "Bay Kafein" Birbiri ardına hazırlanan iki ristrettodan oluşur. Tek ristrettoya göre iki kat kafein içerir. |
|||
Lungo "Hafif koyu kahve" Bu çok daha hafif espresso, aynı miktarda kahve ancak iki kat su miktarı kullanılarak hazırlanır. |
Americano "İtalyan filtre kahvesi" Temelinde bir espressodur ancak sıcak suyla seyreltilir. Köpüğü kaybolur. Americano, espresso/café creme kahvelerinden daha hafiftir. |
Americano extra shot "Yumuşak Kahve" Bu, iki espresso sıcak suyla seyreltilerek hazırlanır. Americanodan daha güçlü ve yoğundur. |
Long black "Yumuşak alternatif" Ters Americano extra shot - köpüğü korumak için iki espresso, sıcak suya dökülür. |
|||
Café crème ve çeşitleri |
||||||
Café Crème "Klasik" Fazla su miktarı ve biraz daha az kavrulmuş kahve çekirdekleri sayesinde bu kahvenin tadı daha hafiftir. |
Café Crème Doppio Klasik XL Double café crème, birbiri ardına hazırlanan iki café crème kahvesinden oluşur. |
|||||
Cappuccino, latte macchiato ve diğer sütlü kahve spesiyaliteleri |
||||||
Cappuccino "İtalyan" Üzerine köpürtülmüş süt dökülen bir espressodan oluşur. Üzerindeki kahverengi köpük, doğru hazırlanmış bir cappuccino kahvesinin özelliğidir. |
Flat White "Avustralya usulü cappuccino" Flat white, cappuccino kahvesinin bir çeşididir. Üzerine çok az köpürtülmüş sütün döküldüğü double espressodan oluşur. |
Latte Macchiato "Çok katmanlı kahve" Bu kahveyi hazırlamak için öncelikle uzun bir bardağa köpürtülmüş süt dökülür. Üzerine espresso dökülür ve espresso süt ve süt köpüğü arasına yerleşir. |
Latte Macchiato Extra Shot "Sanat Eseri" Bu içecek, bir espresso daha ekleyerek latte macchiatonun kahve aromasını daha yoğun hale getirir. |
|||
Latte Macchiato Tripple Shot "Kral" Latte macchiato triple shot, üç espresso ile yapılır. |
Espresso macchiato "Benekli kahve" Bu içecek, üzerine bir miktar köpürtülmüş süt konulan espresso ile yapılır. |
Caffè latte "Şık Kahve" Caffè lattenin temeli double espressodur. Üzerine bol miktarda köpürtülmüş süt dökülür. |
Sütlü kahve "Fransız Kahvaltı Kahvesi" Sütlü kahve hazırlamak için café crème kahvesinin üzerine eşit miktarda ılık, biraz köpürtülmüş süt dökülür. |